Készült: 2020.08.13.02:32:04 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (1999.12.01.), 162. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  162  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A Krónika műsorában, elképzelhető, hogy ön így hallotta, én emlékszem arra, hogy mit mondtam el (Zaj, közbeszólás az MSZP és az SZDSZ soraiból: Ezt mondta el a saját hangján!), így van, a saját hangomon mondtam el (Erkel Tibor: Montírozni tudni kell!), hogy a feles törvényjavaslatot, amelyet benyújtott a kormányzat a Ház elé, semmi okunk nincs, hogy ne támogassuk mint koalíciós partnerek. Ezért a feles törvényjavaslatot meg fogjuk szavazni; és általában abban a szóösszetételben szoktam mondani, hogy az a maga rendjén vagy a maga módján a Házban végig fog menni.

Én ezt mondtam, és azt is mondtam, hogy ragaszkodunk ahhoz, hogy január 1-jével bevezetésre kerüljön. Ezt elmondtam, és azt is elmondtam, hogy a feles részeket a kormányzati többség meg tudja szavazni a magyar parlamentben a magyar demokrácia játékszabályai szerint.

Szeretnénk, ha ennél tágabban, ennél többet is meg tudnánk valósítani, ez viszont szintén a magyar politikai élet játékszabályai szerint csak akkor megy, ha a kétharmados támogatottságot sikerül megnyerni. Ezért ültünk le a tárgyalóasztalhoz, amit a Szocialista Párt kezdeményezett, mi pedig azt mondtuk, hogy igen, ez egy olyan téma, hogy le kell ülni, tárgyalni kell róla.

Akkor láttuk meglepődve, hogy a tárgyalás feltételének azt szabták, hogy állítsuk meg a törvény tárgyalását. Na, ez így nem megy! Miért kellene megállítani egy előkészített, normális törvény tárgyalási menetét (Zaj, közbeszólás az MSZP soraiból: Azért, mert rossz!), pusztán azért, hogy tárgyalhassunk a törvényhez kapcsolódó, egyébként kétharmados részekről? (Dr. Tóth Károly: Lehet, hogy megegyezni akartunk!) Ez nem indokolt. Mi azt mondjuk, hogy a törvény megy a maga útján, önök pedig a kétharmados részekben - ha gondolják - a módosítókat előterjeszthetik. Mi készek leszünk azokat támogatni, önök előtt is nyitva a lehetőség, és tegyük teljessé a törvényjavaslatot. Az eredeti formájában, a benyújtott formájában is teljesen ép, jó, akkor csak egy részt tud szabályozni, de ha önök partnerek, akkor egy nagyobb szeletet tud szabályozni, ehhez kell az önök támogatása. Nem hiszem, hogy félreérthető, amit mondok. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Így van!)

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  162  Következő    Ülésnap adatai