Készült: 2020.08.05.15:28:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (1999.12.01.), 134. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Amiket elmondott és idézett, az én szavaim voltak, de amiket nem mondott el, azoknak kellett volna lenniük az ön szavainak. Mégpedig annak, hogy a miniszteri biztos úr készítette elő a háziorvosi privatizációt, ez ügyben az ön párttársa, Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság vezetője, több ízben meghallgatta a miniszteri biztost az egészségügyi bizottságban (Dr. Kökény Mihály: Egyszer!), magát a miniszter urat is meghallgattuk, a beszámolás megtörtént, többször is kaptak előkészítő anyagot arról a bizonyos harmincvalahány paragrafusról (Dr. Kökény Mihály: Az más!), majd szétteszik a kezüket, hogy az más volt.

Az mélyebb szabályozás volt, amelyben esetleg szükség lett volna az önök támogatására, arra a kétharmadra, amit már itt felületesen érintettek, és amit már egy hatpárti egyeztetésen elmondtam önöknek. A hatpárti egyeztetésen - úgy kell értékelnem - bent azt mondták, hogy tárgyaljunk, a sajtóból az köszön vissza számomra, hogy mereven elzárkóznak, nem tudom, hogy melyiknek higgyek: amit az ülésteremben odabent mondanak vagy amit kint mondanak az utcán, mert a kettő két különböző dolog, aztán utána ugyanerre még vissza is tetszik hivatkozni. Azért van négy paragrafus, mert önök miatt nem lehet a teljes mélységű szabályozást végrehajtani. (Kuncze Gábor: És akkor hogyan lehet? És ha nem lesz törvény, akkor mi lesz?) Nagyon sajnálom, de ez az igazság! (Közbeszólás az MSZP soraiból: Nem ez az igazság!)

Akkor beszéljünk arról, ami az igazság, uraim, és önök ismerik ezeket a javaslatokat, ezt Wekler képviselő úr el is ismerte, hiszen arra hivatkozik, hogy itt át akarják alapjaiban szabni a kormánypárti képviselők. Nem akarunk mi alapjaiban semmit átszabni, két lehetőség van: az egyik egy igen korrekt, jó megoldás, de kell hozzá az önök támogatása, úgy néz ki, hogy ez nem lesz meg; a másik szintén jó megoldás, igen korrekt, de nem ilyen mélységű, ehhez nem kell az önök támogatása, és ez meg is lesz. (Dr. Kökény Mihály: Előbb kellene tárgyalni, és utána hozni a javalatot!)

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai