Készült: 2021.07.31.07:24:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

85. ülésnap (2015.06.12.), 52. felszólalás
Felszólaló Vágó Sebestyén (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:43


Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Először én is szeretnék reagálni egy-két dologra, ami a vitában elhangzott. Elsőként Teleki képviselőtársamnak mondanám, hogy leszokhatnának már arról az MSZP frakciójában, hogy ha mi azt mondjuk, hogy kisnyúl, akkor rasszisták vagyunk, mert biztos a fehér kisnyúlra gondoltunk. Én egy példát hoztam a különös ismertetőjegyre. Azt gondolom, hogy tetoválása bárkinek lehet, nemtől, vallási hovatartozástól, de etnikai hovatartozástól függetlenül. Ezzel én nem utaltam senkire, hanem mint különös ismer­tetőjegyet a tetoválást említettem meg, amiről egyébként nincs negatív véleményem sem; aki szeretné, az viselje. Tehát ez ebbe a tárgykörbe tartozott.

(11.50)

A másik, amit Szél Bernadett mondott; azt gondolom, hogy ha valaki a hagyományos családmodellt tekinti példának, és azt szeretné, ha a hagyományos családmodell lenne az uralkodó egyébként elmondás szerint keresztény országban, az nem jelenti azt, hogy nincs jog előtti és társadalmi egyenlőség férfi és nő között. Úgy gondolom, hogy pont egy hagyományos családmodellben van teljes egyenlőség mind társadalmi, mind jogi szempontból férfi és nő között, nem kell mindig erre kihegyezni a dolgot, mert ebből jutunk el végül azokra a liberális tévutakra, amelyek Európában fölütötték a fejüket, hogy nemi identitás szerint nem nevelhetjük a gyerekeket az óvodákban, vagy a pedagógusok nem nevelhetik nemi identitás szerint a gyerekeket, mert majd 18 éves korukban eldöntik. Itt nem látok ellentmondást. Sőt, nagyon sok olyan törvény van, ami inkább a nők irányába ‑ és jogosan egyébként bizonyos szempontokat figyelembe véve ‑, a férfiakkal szemben diszkriminál.

És amiért a normál szót kértem, az még egy fontos problémakör, ami beletartozik a gyermekek irányába elkövetett pedofil bűncselekmények kategóriájába, ami nagyon súlyos jelenség ma Magyarországon, ez pedig nem más, mint az emberkereskedelem, a lánykereskedelem. Lánykereskedelemnél, nagyon sokszor elfogadva azt, amit a bulvársajtó mond, elfogadjuk azt, hogy ez nem más, mint amikor Svájcba, Olaszországba, Hollandiába ‑ bárhova – tu­lajdonképpen rabszolgaként lányokat visznek, és ott szexuális munkavégzésre kényszerítik őket. Szakemberekkel, a szakmában dolgozó emberekkel beszélve sajnos azt tapasztalhatjuk ma Magyarországon, hogy ennél sokkal súlyosabb jelenség az, ami nem más, mint hogy nőket és nagyon sokszor 18 év alatti lányokat tartanak fogságban, tulajdonképpen szexuális rabszolgaként, főleg eldugott kis falvakban és nagyon sokszor sajnos a szülő beleegyezésével, a szülő tudtával, nagyon sokszor a megfélemlítés miatt, nagyon sokszor pedig sajnos ki kell mondanunk ‑ csúnya jelenség, de előfordul ‑, anyagi haszonszerzés következtében.

Ez hasonló, csak sokkal súlyosabb cselekmény, mint amivel az előző ciklusban mint Békés megyei képviselő, Samu Tamás Gergő kollégám nagyon sokat foglalkozott, a csicskatartással. Ez is tulajdonképpen egy csicskatartás, csak olyan nagyon súlyos csicskatartás, amivel szemben mind a hatóságok, mind akár a civilek, akár a szociális ellátórendszer tagjainak összefogással és nagyon keményen föl kell lépnie, hogy ez egy kis faluban se történhessen meg, eldugva, mert az egyik legsúlyosabb bűncselekménynek tartom azt, ami ezekben az esetekben megtörténik.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  52  Következő    Ülésnap adatai