Készült: 2021.07.28.18:02:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

85. ülésnap (2015.06.12.), 24. felszólalás
Felszólaló Dr. Schiffer András (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Úgy látszik, Bárándy Gergely kiverte a biztosítékot. Akkor szeretném még egyszer világossá tenni: az egy húszéves mulasztás, hogy az állam mossa kezeit a végrehajtási rendszer miatt. Ez a törvény ahhoz képest, ami a megelőző húsz évben történt, komoly előrelépés, hiszen egy olyan állami kontroll lesz a végrehajtási piac felett, ami legalábbis hatékonyabban képes megelőzni azokat a visszásságokat, amiktől hangos volt a sajtó, illetve hangosak voltak az emberek, ennek a végrehajtási rendszernek az elszenvedői az elmúlt években.

Azzal szavazzuk ezt meg, hogy a kormánynak nem nagyon lesz más választása, mint hogy egy teljesen új végrehajtási törvényt idehozzon még ebben a ciklusban a Ház elé. Rövid távon ez a rendszer is működőképes lesz, hosszú távon viszont komoly gondok lesznek ezzel a vegyes megoldással, ezt továbbra is tartom. És továbbra is tartom azt, hogy a kompetenciahatárok nem tisztázottak.

No de az, hogy egy párt felelős azért, hogy ez a kupleráj létrejött, sőt támogatta és előidézte, majd pedig számon kéri azt, hogy amikor végre történik elmozdulás abba az irányba, hogy legyen egy határozottabb állami szerepvállalás, akkor miért szavazzuk meg, hiszen ez mégsem tökéletes és súlyos kompetenciazavarokat okoz, felettébb furcsa és cinikus hozzáállás.

Továbbra is azt szeretném látni, hogy az igazságügyi tárcának mi az álláspontja arról, hogy készülnek-e még ebben a ciklusban egy teljesen új bírósági végrehajtási törvényt előterjeszteni. Köszönöm.

(9.50)
Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai