Készült: 2020.09.24.06:32:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

253. ülésnap (2013.02.18.), 166. felszólalás
Felszólaló Bebes István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:54


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BEBES ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! A 86-os út hatalmas forgalma hosszú évek óta elviselhetetlen terhet jelent az érintett térségben lakók számára. Az út állapota, a forgalom mértéke, a zaj- és a környezetszennyezés mellett sajnos közlekedésbiztonságról már évek óta nem beszélhetünk. Legutóbb december 7-én történt súlyos közlekedési baleset a 86-os út Egyházasrádóc-Körmend közötti szakaszán, melynek során hárman vesztették életüket.

Tisztelt Államtitkár Úr! Örvendetes, hogy a 86-os út fejlesztése Szombathely és Csorna között megkezdődött. Ugyanakkor a Körmend térségében élők számára az útfejlesztések csupán hosszú évek óta fennálló ígéretet jelentenek. Az életeket követelő közúti balesetek mellett folyamatosan jelen van az a hátrány, amit a gazdaság fejlődésében okoz a megfelelő minőségű utak hiánya. Az elmúlt két kormányzati ciklus során üres ígéretek, újabb és újabb céldátumok hangzottak el, melyekből semmi sem vált valóra. Az elmaradt beruházási, fenntartási és megelőzési tevékenységek a szolgáltatási szint csökkenését eredményezték, aminek a térségben élők az áldozatai. Az emberek szkeptikussá váltak ebben a kérdésben.

Tisztelt Államtitkár Úr! Hangzatos ígéretek megszülettek a főutakat illetően, azok teljesítése azonban a Fidesz-kormányra vár. Az ország nyugati részén húzódó észak-dél irányú főút fontos mind a térség, mind pedig Magyarország számára. Az elmondottak tükrében ezért kérdezem: mikorra várható a 86-os számú főút Egyházasrádóc-Körmend-Rédics szakaszának kamionforgalomra alkalmassá tétele?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai