Készült: 2020.09.29.10:24:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2011.12.06.), 244. felszólalás
Felszólaló Bebes István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:33


Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BEBES ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr, nem fogom kihasználni.

Azt gondolom, olyat nem szabad állítani, képviselő asszony, ami egyszerűen nem igaz. Én úgy hiszem, hogy azt ön is világosan láthatja és tapasztalhatja, hogy az önkormányzatok tulajdona, mint iskola vagy bármilyen más intézmény, elidegeníthetetlen tulajdon, elnézést kérek.

(13.40)

Hogyha a magyar államhoz kerül, akkor ugyanúgy az marad. Tehát ön hiába kér, keres vagy követel erre választ, ez így van. Ez valóság, tehát ezt nem kell követelni, én azt gondolom.

A másik: én azt gondolom, amit ön kér, hogy az iskolák fenntartása, azt kétféle szempontból kell vizsgálni. Egyrészt abból a szempontból, hogy képes-e az az adott önkormányzat fenntartani azt az iskolát. Biztos vagyok abban, hogy Magyarországon vannak olyan önkormányzatok, amelyek erre képesek, nyilvánvalóan a működésüknél, a bevételi lehetőségeiknél fogva. De könyörgöm önnek, a kivétel persze mindig erősíti a szabályt, mondjuk, az ország olyan részein, ahol ezekre képtelenek az önkormányzatok, hogyan tartják fent az önkormányzatok az adott intézményeiket? Hát nem bírják fenntartani, hiszen nincsenek olyan típusú bevételeik, nincsenek olyan lehetőségeik, hogy ezt meg tudják tenni.

Én kérem, hogy ebbe gondoljon bele, és így próbáljon meg ehhez a kérdéshez viszonyulni. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  244  Következő    Ülésnap adatai