Készült: 2020.05.30.08:39:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap, 292. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:51

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a benyújtott módosító javaslatokról várhatóan következő ülésünkön döntünk majd.

(23.10)

Most soron következik a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletének hatékonyabbá tételéhez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló törvényjavaslat részletes vitája. A törvényjavaslatot T/10998. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/10998/13. számon ismerhették meg. A bizottsági ajánlás összesen 23 ajánláspontot tartalmaz.

Indítványozom, hogy a javaslatokat egy szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezt az indítványt elfogadta.

Megnyitom tehát a részletes vitát az ajánlás 1-23. pontjaira. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Nincs jelentkező.) Megállapítom, hogy nem, így a részletes vitát lezárom. Katona Tamás államtitkár úr jelzi, hogy ő sem kíván szólni.

Tájékoztatom a képviselőtársaimat, hogy a benyújtott módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Most soron következik az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. A törvényjavaslatot a T/10999. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/10999/24. számon ismerhették meg. A bizottsági ajánlás összesen 60 ajánláspontot tartalmaz.

Indítványozom, hogy a javaslatokat egy szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem, hogy aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés ezt az indítványt elfogadta.

Most tehát megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-60. pontjaira, s megadom a szót Püski András képviselő úrnak, Fidesz.

Felszólalások:  <<  292  >>    Ülésnap adatai