Készült: 2020.10.20.13:34:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

287. ülésnap, 66. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:09

Felszólalások:  <<  66  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a válaszát. Kicsit megdöbbentő volt, hogy miközben mezőkövesd-mezőkeresztesi repülőtérről kérdezem (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.), közben a miskolciról, a kassairól és a taszáriról beszélt nekem elsősorban.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez a projekt nem hasonlítana például ahhoz, ami Dunaújvárosban történt, hogy 1500 munkahelyhez 27 milliárd forint kormányzati támogatás szükséges. Ehhez a projekthez az szükséges, hogy a kormány döntse el, hogy térítésmentesen átadja az érintett önkormányzatoknak ezt az ingatlant. Ennek ön a lehetőségét ugyan megemlítette, de konkrétan nem jelölte meg, hogy a kormány kész erre a döntésre, holott a két önkormányzatnak bent van az erre vonatkozó kérelme.

Azon túl természetes, hogy befektetőket vonunk be, és az is természetes, hogy a regionális fejlesztési tanáccsal együttműködve kívánjuk ezt megvalósítani. Nem válaszolt azonban arra, hogy a nemzeti fejlesztési terv II. változatában konkrétan ez a projekt helyet fog-e kapni. Így a konkrét válaszok hiányában sajnos a válaszát nem tudom elfogadni.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

Felszólalások:  <<  66  >>    Ülésnap adatai