Készült: 2020.10.26.02:50:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

268. ülésnap (2005.11.21.), 199. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Sürgősség indoklása
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  199  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés egy november 7-én elkövetett hibáját kell hogy korrigálja, és a következő szavazásnál erre adunk esélyt, hogy ezt a hibát korrigáljuk. Történt ugyanis az, hogy a kormány az adótörvények zárószavazásakor benyújtotta az áfatörvény módosítását, amelynek tartalma az volt, hogy jelenleg a telefonszámlák áfatartalmának 50 százalékát nem lehet levonni, a kormány kezdeményezte, hogy csak 30 százalék legyen ez a levonhatóság.

Ennek oka nagyon egyszerű: az Európai Unió irányelveibe nem fér bele, hogy az EU-s tagságunkat követően a telefonszámlák áfáját korlátozni lehessen. Még egyszer mondom, a kormány kezdeményezte, ugyanazon a napon az alkotmányügyi bizottság ülésén ezt a módosító javaslatot, a saját módosító javaslatát támogatta, ugyanazon este a pénzügyminiszter, maga Veres János ezt a módosító javaslatot megszavazta, azonban egy szerencsétlen… - folytán az Országgyűlés mégis leszavazta ezt a módosító javaslatot.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ez egy adócsökkentő javaslat, ez minden magyar vállalkozást érint, aki telefont használ, és aki él az áfalevonás lehetőségével. Benyújtottam a zárószavazást követően ezt a törvényjavaslatot. A költségvetési és pénzügyi bizottság ezt megtárgyalta, a költségvetési és pénzügyi bizottságban a kormány támogatta a javaslatot, és a költségvetési és pénzügyi bizottság tárgysorozatba vette, és általános vitára alkalmasnak találta.

Tisztelt Országgyűlés! Azért kell sürgősséggel napirendre venni, hogy a jövő héten elkezdődhessen az általános vita, és ebben az évben még a zárószavazás is megtörténhessen. Ezt a módosító javaslatot, a törvényjavaslatot közel egymillió vállalkozás várja. Kérem az Országgyűlést, hogy a november 7-én elkövetett hibáját a következő szavazással kezdje meg korrigálni.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  199  Következő    Ülésnap adatai