Készült: 2021.03.07.00:10:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 38. felszólalás
Felszólaló Steinerné Vasvári Éva (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szekeres Imre úr hozzászólása indukálta a következő hozzászólásomat, konkrétan a lakásépítések és bérlakások helyzete, viszont először általánosan szeretnék valamit mondani. Nagyon érdekes jelenségnek lehetünk tanúi a költségvetési módosítások kapcsán, nemcsak a parlamentben, hanem a választókerületben is.

Én azt tapasztaltam választókerületemben is, hogy azon gondokat, amelyeket '94 és '98 között az MSZP képviselője nem oldott meg, és én '98-ban elkezdtem ebben a témában dolgozni, azt a 2001-es költségvetésnél "jut eszembe" alapon az MSZP-s képviselő észreveszi, és míg addig nem tett semmit, elkezdi felülűberolni. Ugyanez van a bérlakáshelyzetnél is.

Én úgy gondolom, igaz az, hogy '98-ban a tényleges építkezés visszaesett, de ezt annak kell tulajdonítani - mert az is a valós oka -, hogy mindenki várta és tudta, hogy a Fidesz egy lakásépítési program fellendítésén dolgozik. (Kuncze Gábor: Ez a baj, hogy a programon dolgozik, nem a lakásépítésen!) Az építési engedélyek beadásra vártak, készen álltak, megtervezték az épületeket, és most annak vagyunk tanúi, hogy az újságok adatai szerint is 32 ezer építési engedély van beadva. Kérném szépen ezt is figyelembe venni!(Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

(8.50)

 
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai