Készült: 2019.10.16.07:55:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

187. ülésnap (2004.11.17.), 151. felszólalás
Felszólaló Dr. Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  151  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Elnézést kérek, hogy ismét igénybe veszem az önök idejét, de szükségét érzem a megszólalásnak Eörsi Mátyás után, először és utoljára a mai vitanapon. Egy vitához vitaalap kell, tehát valami minimum megegyezés lehetősége. Azt gondolom, hogy ma ebben a teremben az MSZP és az ellenzék között lehetséges ilyen vitaalapot létrehozni. Ezért is foglalkoztam beszédemben az MSZP-vel, és ezért nem foglalkoztam a Szabad Demokraták Szövetségével, ha ez föltűnt önöknek. Szeretném bejelenteni, hogy ezentúl sem kívánunk, kívánok Eörsi Mátyás semmilyen provokációjára reagálni a továbbiakban, azért, mert azt gondolom, velük kapcsolatban ennek a közös vitaalapnak a lehetősége nincs meg. Hogy miért gondolom, hogy ez így van, amit egyébként sajnálatosnak tartok, arra a számos lehetséges példa közül hadd hozzak csak kettőt.

1996-ban Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, akkor belügyminisztere megtagadta Wass Alberttől a magyar állampolgárságot, aki aztán nem sokkal ezután önkezével vetett véget az életének. Eörsi Mátyás a határon túli magyarok területi autonómiaköveteléseire utalva azt mondta: “valljuk be őszintén, Magyarország sem ad területi autonómiát az itt élő kínai textilkereskedőknek.ö

Tisztelt MSZP-s Képviselő Hölgyek és Urak! Én nem kívánom minősíteni a Szabad Demokraták Szövetségét, Eörsi Mátyást; azt gondolom, amit tettek az elmúlt tíz-egynéhány évben, amit mondtak, amilyen gesztusokat tettek a magyar nemzet ügyeiben, azzal önmagukat minősítik, és ebben a vitában nem is érdemes rá több szót vesztegetni.

Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  151  Következő    Ülésnap adatai