Készült: 2019.12.15.14:15:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

73. ülésnap (2019.06.17.), 182. felszólalás
Felszólaló Molnár Gyula (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MOLNÁR GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Ebben az esztendőben nincs szerencséjük az állatokkal, az elmúlt néhány hónapban a patkányinvázió borzolta a fővárosiak kedélyét, most pedig itt a fővárosban is, különösen a Duna-parti részeken rendkívüli probléma lett a szúnyoginvázió.Ez most már nemcsak egyszerűen egy ilyen kis apró baj, ez valóban pokollá teszi az emberek életét, nemcsak este, hanem nappal is. Ráadásul ma már ez elhangzott itt, ebben a Házban, hogy nemcsak az egyszerű, Magyarországon megszokott  mondhatjuk így  szúnyogfajtákat találhatjuk, hanem olyan szúnyogok is megjelentek a klímaváltozás okán, amelyek bizony komoly betegségeket hordozhatnak magukban, mint ahogy jeleztem, erről ma már szó volt itt, ebben a Házban.

Tisztelt Államtitkár Úr! Talán jobb is, hogy ön válaszol, és nem az agrártárca, mert az egyik kérdésem valóban az, hogy önök szerint van szúnyoginvázió, vagy csak az emberek megint rosszul látják, és valamiért az elmúlt nyolc év esetleg a hibás. Tehát ténylegesen az a helyzet vane itt, amit az emberek mindennap esténként és délután is éreznek?

(Dr. Szűcs Lajost a jegyzői székben dr. Vinnai Győző váltja fel.)

Mik a tervek és mivel kecsegtetik az embereket, körülbelül mikorra számíthatunk arra, hogy ez a fajta lehetetlen helyzet megváltozik? Tervezie azt a kormány, hogy adott esetben a települési önkormányzatoknak, akik sokkal közelebb vannak ehhez a problémához, sokkal valóságosabban meg tudják fogni, többletforrásokat biztosít, és ebből a többletforrásból akár azt mondom, hogy lokálisan is megteszik mindazokat a munkákat, amiket önök az elmúlt időszakban elmulasztottak?

Azt hallottuk, pont most olvastam, hogy a folyón levonuló ár, a májusi eső és a meleg miatt van most ennyi szúnyog. Valóban mindegyik ilyen nehezen kiszámítható dolog, a kérdés a jövőre vonatkozóan az, hogy tervezneke valamit tenni, hogy már az előző fázisban adott esetben a lárvák kikelését megakadályozzák? Köszönöm szépen. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai