Készült: 2020.04.07.22:57:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2009.10.19.), 50. felszólalás
Felszólaló Nógrádi Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Valóban, az EU-elnökség költségvetésének összeállítása bonyolult feladat. Azonban ez sem indokolja azt, hogy egy külügyminisztériumi apparátus egy éven keresztül ne tudjon egy korrekt költségvetést előterjeszteni.

Mint ahogy önök is tudják azt, az ellenzéki oldal igyekezett a költségvetést megalapozni egy önálló törvényjavaslattal. Az önök költségvetése nem készült el, ezzel szemben az ellenzék által benyújtott törvényjavaslatot a parlamentben még csak általános vitára se tartották alkalmasnak.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ön pontosan tudja, hogy ebben a kérdésben az ellenzéknek most igaza van. Azt is tudja, hogy önöknek még komoly feladataik lennének a költségvetés vitájában a kormányon belül, hogy elfogadtassák. Az EU-elnökség költségvetése nem játék, ez nem egy óvatos költségvetés, ez egy felelőtlen költségvetés, mind a szponzoráció, mind pedig a tartalékok vonatkozásában.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ellenzéki javaslat van a tartalékok biztonságos betervezésére, várjuk, hogy a kormány támogassa ezt a javaslatot. Addig is a válaszát elfogadni nem tudom.

Köszönöm. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  50  Következő    Ülésnap adatai