Készült: 2019.12.12.22:56:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 56. felszólalás
Felszólaló Bauer Tamás (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én már sokat fordítottam angolból magyarra, németből magyarra, oroszból magyarra, csehből magyarra is, de most fideszből magyarra kell fordítanom, tisztelt Országgyűlés. (Derültség.)

Az az állítás, hogy a Fidesz vállalta a programjában, hogy nem csökken tovább a nyugdíjak reálértéke, hanem lépést tart az inflációval, magyarul a következőt jelenti. Amikor a Fidesz ellenzékben volt az MDF-kormánnyal szemben, akkor egyetértett azzal, hogy amikor a reálbérek sajnos csökkennek, akkor a nyugdíjak reálértéke is csökken, amikor a reálbérek emelkednek, akkor a nyugdíjak reálértéke majd emelkedik.

Most, hogy a Fidesz kormányon van, az az álláspontja, hogy amikor a reálbérek csökkentek, akkor a nyugdíjak reálértéke csökkent, ezzel szemben, amikor a reálbérek elkezdenek növekedni - hála a gazdaság növekedésének -, akkor a nyugdíjak reálértéke csak annyival emelkedik, amennyit a Fidesz éppen évről évre jónak lát. Rendszerint kevesebbel emelkednek a nyugdíjak reálértéken, mint amennyivel a reálbérek nőnek.

A fordításban továbbra is állok tisztelt képviselőtársaim rendelkezésére. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai