Készült: 2019.12.16.03:53:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 415. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba
Beosztás igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  415  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, tisztelt elnök úr. Kicsit már jogtörténet órán érzem magam... - de nem az én dolgom felszólítani a képviselőket a tárgyra térésre. De ha már az MDF-et ilyen sokszor szóba hozták, akkor azért hadd mondjak el annyit, hogy a Magyar Demokrata Fórum vezette Igazságügyi Minisztérium dolgozta ki most azt a törvényjavaslatot - tíz év után (Göndör István tapsol.), ilyen, olyan és amolyan előzményeket követően, de mégiscsak kidolgozott egy olyan törvényjavaslatot -, amely az önkormányzatok igényeit a méltányosság, a korrektség, az alkotmányosság keretei között igenis nagyvonalúan rendezi.

Wiener képviselő úr arról beszélt, hogy a Horn-Kuncze-kormány is törekedett a jogszerű megoldás megtalálására. Fájdalom, hogy ez a törekvése nem vezetett sikerre, és olyan törvényt sikerült alkotnia, amely egyike lett az előttünk járó kormány idejében hozott mintegy 18 darab, az Alkotmánybíróság által megsemmisített törvénynek.

Ha tehát le akarom egyszerűsíteni a kérdést, akkor azt tudom mondani, hogy az önkormányzatok tőlünk, ettől a kormánytól a jogos jussukat kapják meg, a Horn-kormánytól pedig egy megsemmisített törvényt kaptak. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  415  Következő    Ülésnap adatai