Készült: 2019.12.12.02:40:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 381. felszólalás
Felszólaló Balogh László (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  381  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Elnök úr, köszönöm a szót. Egyetlen megjegyzést és egy véleményt szeretnék mondani. Örömmel hallottam, hogy a Magyar Szocialista Párt változtatott eddigi álláspontján, és elhangzott az a mondat, hogy nincs jogi akadálya a 2002-es költségvetés elfogadásának. Mi ezt köszönjük, nekünk is ez volt az álláspontunk az elmúlt két hónapban; nagyon örülök, hogy a Magyar Szocialista Párt is így látja ma már, ahogy így a vitában elhangzott.

Ugyanakkor egyet tudok érteni azzal is, amit Lendvai Ildikó elmondott, hogy szükséges lenne a médiatörvény korszerűsítése. Ehhez a kormányoldal képviselőcsoportjai már többször elmondták az ad hoc bizottságban és a kulturális bizottságban is, hogy nyitottak vagyunk.

 

(19.10)

 

Azokat a pontokat kellene előrevenni egy kétharmados törvénynél, amelyekben meg tudunk egyezni, és legalább ott lépjünk előre, amiben meg tudunk egyezni. A konfliktusokat ha nem tudjuk megoldani, akkor oldjuk föl azzal, hogy ha nem tudunk nagyot lépni előre, akkor legalább két kisebbet próbáljunk meg előrelépni.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 
Felszólalások:  Előző  381  Következő    Ülésnap adatai