Készült: 2019.12.09.11:43:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 365. felszólalás
Felszólaló Mádi László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Költségvetési bizottság
Felszólalás oka Expozé
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  365  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁDI LÁSZLÓ, a költségvetési és pénzügyi bizottság alelnöke, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Örülök annak, hogy végül is a költségvetési bizottság illetékes albizottságában és magában a bizottságban is a 2001-es költségvetés tekintetében konszenzusos hangulat alakult ki, tehát a költségvetés előterjesztésénél alapvető véleménykülönbségek vagy különböző szemben álló vélemények nem jelentek meg.

Nemrégen foglalkozott vele, e héten zárta le a tisztelt Ház a tavalyi évi zárszámadást. Az az egyetlenegy alapvetően jellemző igény volt, hogy a 2001-2002-es költségvetés külön legyen beterjesztve, tehát ne egy törvényjavaslatba foglaltan kerüljön a Ház elé. Ezen igényt, amely a Szocialista Párt oldaláról jelent meg, végül az előterjesztő ebben a formában akceptálta, tehát a következő évben, 2001-ben, azt gondolom, a korábbi évekhez képest az ORTT gazdálkodása tekintetében jelentős előrelépést biztosít ez a jövő évi költségvetés. Tehát mind politikailag, mind szakmailag a 2001-es költségvetés, úgy gondolom, megalapozott előterjesztést jelent a vita szempontjából.

El kell azonban még mondanom, hogy néhány technikai jellegű módosítás a kulturális bizottság közreműködésével már megjelent a Ház előtt, amit előterjesztőként a költségvetési bizottság részéről teljes mértékben akceptálni, befogadni tudunk.

Köszönöm szépen a lehetőséget, és nyugodt szívvel ajánljuk vitára a költségvetési bizottság oldaláról a benyújtott javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 
Felszólalások:  Előző  365  Következő    Ülésnap adatai