Készült: 2019.12.16.11:24:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 32. felszólalás
Felszólaló Dr. Szekeres Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Igen, öröklött helyzet van, mert amikor önök kormányon voltak 1990 és '94 között, eladták szinte az összes bérlakást az önkormányzatok. Ez az eladási hullám 1991-92-ben történt, méghozzá nagyon komoly kormányzati ösztönzésre. Egyébként társadalmi igény is volt rá, ezt is szeretném hozzátenni. (Dr. Gémesi György: Így van!) Ezért az öröklött helyzetért tehát nem az előző kormány a felelős, hanem egy azt megelőző kormány, bár még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy társadalmi igény volt rá.

Viszont akkor ezzel az öröklött helyzettel szembe kell nézni, és ön a kormány érdeméül két nagyon fontos dolgot említett, hogy támogatást adnak azoknak, akiknek van erejük és építkezni tudnak. Az eredmény az, hogy '98 második felében kevesebb lakás épült fel, mint '97-ben; '99-ben kevesebb lakás épült fel, mint '98-ban; és 2000 első kilenc hónapjában kevesebb lakás épült fel, mint az előző év első kilenc hónapjában.

Tehát a tények azt mutatják, hogy az önök hallatlan erőfeszítései ellenére kevesebb lakást adnak át. Ez baj, nem örülök neki, és nagyon szeretném, ha a jövőben ez másként lenne. Ami pedig az önkormányzatok bérlakás-építési támogatását illeti, képviselő úr, ön is tudja, hogy ez 2 milliárd forint, ez 500 lakásra elegendő. Gondolom, ön sem hiszi azt, hogy ezzel a mértékkel, ezzel a nagyságrenddel egy társadalmi problémát megoldottnak lehet tekinteni.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai