Készült: 2020.10.20.02:24:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 299. felszólalás
Felszólaló Nyitray András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NYITRAY ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! - itt szemben velem. A barokkos túlzásoktól, amelyek általában a felszólalásaira jellemzők, most sem volt mentes a felszólalása.

Néhány apróságra szeretném szíves figyelmét felhívni. Nagyon örülnék, ha tényleg lenne Magyarországon világkiállítás, de egyáltalán nem gondolom, hogy az magától értetődő és természetes, hogy ennek a fővárosban kell lennie. Emlékeztetném önt arra, hogy Hannover momentán nem a Német Szövetségi Köztársaság fővárosa, és nagyon kitűnően megoldották Hannoverben a világkiállítást. Hála istennek, volt szerencsém magamnak is megtekinteni.

Ami a metrót illeti, tisztelt képviselőtársam, különböző számítások szerint - nem akarok számmágiába esni - ez minimum 160, de meglehet, hogy 200 kilométer autópálya árának megfelelő összegbe kerül. Azt gondolom, ha már nemzetben gondolkozunk, csatlakozván szegedi polgármester barátomhoz, talán fontosabb lenne, és a magam részéről minden további nélkül megszavaznám, ha ez csak ennyiből tellene, hogy abból az összegből, amit erre a metróra költenénk, vásároljuk ki a M5-öst, ne kelljen egy budapest-kecskeméti útért 1500 forintot fizetni - hála az önök előző közlekedési minisztere áldásos tevékenységének -, és, mondjuk, megépítenénk Kiskunfélegyházától az országhatárig terjedő autópályát. Feltehetőleg ebből az összegből ez talán még ki is jönne, és azt hiszem, mindannyian jobban járnánk akkor, tekintve, hogy ez úgyszintén legalább 2 millió magyar állampolgár jobb közlekedését jelentené, föltéve, ha Budapest minden egyes lakosa az új metrót használná, körülbelül az lenne a 2 millió, már csak hogy a barokkra visszautaljak. Köszönöm szíves figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai