Készült: 2019.12.12.02:00:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 134. felszólalás
Felszólaló Kiss Andor (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KISS ANDOR (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán nem veszi zokon Szekeres képviselőtársam, de kapcsolódva az előbb elhangzottakhoz, szeretném én is dr. Lentner Csaba módosító indítványát kicsit megvédeni.

Lentner Csaba, illetve a Magyar Igazság és Élet Pártja soha nem a téeszelnökök lobbiját védte a szövetkezeti üzletrésztulajdonnal kapcsolatban, hanem mindig azt hangoztatta, hogy ezt az üzletrésztulajdont valóban ki kell fizetni valamilyen módon, de mindig azt hangoztattuk, hogy az eredeti tulajdonosoknak; tehát nem azoknak, akik ügyvédi irodáknak áron alul, így-úgy-amúgy eladták, és ebből mások hasznot húznak, hanem az eredeti tulajdonosoknak, azoknak, akik valamikor üzletrésztulajdonnal rendelkeztek. Nyilvánvalóan ennek fedezetére tette bele a költségvetésbe a 15 milliárd forint költségvetési támogatást.

Azt hiszem, hogy ezt mindenképpen helyeselni lehet. Nagyon szomorúnak tartom, hogy ez a módosító indítvány nem a kormány vagy a kormánypárti képviselők részéről született meg. Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai