Készült: 2020.10.20.02:26:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 108. felszólalás
Felszólaló Perlaki Jenő (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PERLAKI JENŐ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném jelenteni Jánosi képviselő úrnak, hogy az érvelését érdemes kicsit górcső alá venni, és megnézni, hogy mit mihez viszonyítunk.

 

 

(10.50)

 

Tehát bizonyos elvonásokra célzott a képviselő úr, amely elvonások alatt valószínűleg az árvíz miatti 2 százalékot értette. Én nem tudok arról, hogy az elmúlt évben az árvíz miatt pedagógusbér-csökkentés fordult volna elő. Szeretném, ha a szemléletünkben nemcsak az állami költségvetés által biztosított bevételeket vennénk figyelembe, hanem azt is, hogy az önkormányzatoknak ezen túl még egyéb bevételeik is vannak, melyek jelentősen növekednek.

Másrészt nem tartom helyesnek, hogy, mondjuk, 6-7 százalékos reálérték-növekedést lebecsülünk. Bizony, nagyon jó lett volna a Bokros-csomag idején, ha ilyen nemes, 6-7 százalékos éves reálérték-növekedést tudott volna produkálni az előző kormány (Csige József: Itt kezdődik a hiteltelenség!), biztos nem érné akkor most ennyi jogos kritika az előző kormányt.

Azt tudom mondani, hogy ha a költségvetés prioritásait figyelembe vesszük, és figyelembe vesszük az önkormányzatok azon forrásait, amelyekkel a Szociális és Családügyi Minisztériumon keresztül és a Munkaerő-piaci Alapon keresztül jutnak hozzá, akkor 12,6 százalék a bővülés. Rögtön kikeresem azt a táblázatot, amelyben a pedagógusbéreknek az egész évre vetített növekedéséről van szó. 14,93 százalék a pedagógusoknál, az egyéb iskolai dolgozóknál 14,89 százalék 2001-re. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ezek a számok. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai