Készült: 2020.04.07.22:57:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

104. ülésnap (2019.12.17.), 96. felszólalás
Felszólaló Korózs Lajos (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Tegnap látott napvilágot az a hír, hogy a Dél-pesti Kórházban hét sebész szakorvosból hatan benyújtották a felmondásukat. Tárgyalások folytak az intézmény vezetése és az orvosok között. A felajánlott béremelést az információim szerint az orvosok nem fogadták el, és mától töltik is a felmondási idejüket.Tudom, hogy a kórház délután-estefelé kiadott egy közleményt, melyben azt állították, hogy nincs itt ok aggodalomra, hiszen a kórházban 23 sebészorvos dolgozik. Csak hogy a kép teljes legyen, ebből kiderül, hogy tízen általános sebészorvosok, hatan szakorvosok, négyen rezidensek, ketten nyugdíj előtt állnak és nem is vállalnak semmiféle ügyeletet, és egy orvos éppen nyugdíj előtt áll, ő sem vállal ügyeletet. (Sic!) Ha tovább boncolgatjuk ezeket a statisztikai adatokat, akkor kiderül, hogy ezek közül az orvosok közül többen a szakrendelőben dolgoznak, többen külső munkatársak, akik oda szerződéssel járnak be, és ahogy említettem, többen nyugdíjasok.

Éppen ezért kérdezem államtitkár urat, hogy mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy megoldódjon ez a helyzet, hiszen ha mindenkit összeadunk, akkor kiderül, hogy tényleg hét olyan szakember, szakorvos áll rendelkezésre a kórházban, akik ügyeletet tudnak vezetni, és ebből hatan beadták a felmondásukat.

A másik kérdés pedig úgy hangzik, hogy mivel az ünnepek közeledtével az általános tapasztalat szerint megszaporodik a balesetet elszenvedő honfitársaink száma, az ő ellátásuk érdekében, hogy mindenki a lehető legjobb ellátást megkaphassa, mit kívánnak tenni az elkövetkezendő napokban. Köszönöm szépen. Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  96  Következő    Ülésnap adatai