Készült: 2021.06.14.19:20:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

19. ülésnap, 91. felszólalás
Felszólaló Pál Tibor (MSZP)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás belügyminisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:34

Felszólalások:  <<  91  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A debreceni menekülteket befogadó állomás 1995-ben kezdte meg működését, ahol az elmúlt hét évben több mint 60 országból több mint 20 ezer állampolgár kért és kapott menedéket. Korábban sok hiányosság volt a befogadó állomáson, ezeket a hiányosságokat Phare-pénzekkel, kormányzati pénzekkel sikerült megoldani; a vizesblokk felújítása megtörtént és az egészségügyi központ kialakítása is. Sikerült egy fejlesztést véghez vinni.

Ezen a befogadó állomáson hamarosan kezdetét veszi a menekültintegrációs program. Ez egy olyan program, amely az ott lakókat segíti a társadalmi beilleszkedésben, az integrációban.

Jelenleg 777 fő tartózkodik ott a befogadó állomáson. (Dr. Pósán László: Bezárják vagy nem?) A befogadó állomás eddigi működése alatt hatékony és gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki az önkormányzattal, a civil szervezetekkel, a környező lakossággal.

Az európai uniós bizottság a közelmúltban hazánkban járt, és szakértői megállapították, hogy a befogadó állomás alkalmas erre a feladatra, ellátja jó színvonalon ezt a feladatot. (Dr. Pósán László: Bezárják vagy nem zárják be?)

A kérdésére a válasz, tisztelt képviselő úr: a Belügyminisztérium nem kívánja bezárni a debreceni befogadó állomást, sőt, mint ahogy mondtam, annak működését hosszú távra is tervezi.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból. - Dr. Pósán László: Na, ez egy világos válasz volt.)

 

Felszólalások:  <<  91  >>    Ülésnap adatai