Készült: 2020.04.09.03:57:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

127. ülésnap, 250. felszólalás
Felszólaló Dr. Fónagy János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:15

Felszólalások:  <<  250  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, hogyha pezsgőbontás helyettesítené az útépítést és általában a fejlesztések megvalósítását, akkor nekünk már nem sok dolgunk maradt volna az elődeink után. Ezzel szemben, mint ahogyan az ön hozzászólásából, a kérdéséből is kitűnik, rengeteg elvégzendő feladatunk van. Ezt jól mutatja, hogy a szükséges előkészületek után az Új Széchenyi-terv forrásaiból már a jövő évben megindulnak a Jászboldogházát és Jánoshidát összekötő út, valamint a Jászapátit Jászszentandrással összekötő út felújítási munkálatai. A Jászboldogházát és Jánoshidát összekötő 3109-es (Sic!) számú utat a Szentlőrinckáta-Jászberény összekötő út bizonyos szakaszaival együtt újítjuk fel.

Tekintettel arra, hogy a projekt költsége meghaladja az 1 milliárd forintot, a pályázati kiírás alapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által előírt megvalósítási tanulmány készítése is szükséges. A pályázat előkészítése és a tanulmány készítése folyamatban van. A pályázatnak a regionális fejlesztési ügynökséghez való benyújtása 2011 decemberében várható.

A Jászapátit és Jászszentandrást összekötő út felújítására vonatkozó pályázati dokumentációt 2011. augusztus 25-én benyújtották a regionális fejlesztési ügynökséghez, a szervezet meghozta a döntést a finanszírozást biztosító támogatói jóváhagyásról. Az észak-alföldi projektek konzultációs szakasza hamarosan elkezdődik, a vállalkozói szerződések megkötésére várhatóan 2012 elején sor kerül. Mindezek alapján a kivitelezés 2012 második negyedévében megkezdődhet.

Az pedig, hogy Szekeres képviselő úr hogyan kíván magának politikai tőkét kovácsolni, úgy gondolom, az út szempontjából másodlagos. A lényeg: megindítottuk azt a folyamatot, amelyre az előző kormány képtelen volt.

Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  250  >>    Ülésnap adatai