Készült: 2020.04.05.08:33:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

127. ülésnap, 248. felszólalás
Felszólaló Pócs János (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:53

Felszólalások:  <<  248  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Szekeres Imre, az Alsó-Jászság volt MSZP-s egyéni országgyűlési képviselője az elmúlt 8 évben különböző fórumokon folyamatosan örömöt hirdetett, olykor pezsgőbontással nyomatékosította, hogy a térségben a Jánoshidát és a Jászboldogházát összekötő 3121-es számú út, valamint a Jászapátit Jászszentandrással összekötő 3228-as számú út felújítását a szocialisták által vezetett kormányuk megkezdi. Teltek az évek, gyűltek az ígéretek, de az előző kormány az említett utak felújításában egy kapavágást sem végzett.

A kormányváltás után másfél évvel most Szekeres Imre képviselő úr képviselői hírlevéllel borította el a településeket, és sajtótájékoztatót tartott, ahol a következőket jelentette ki: a szocialista vezetésű kormány az említett útszakaszok tekintetében mindent építésre készen átadott. A kasszában a felújításokhoz szükséges összeg az utolsó fillérig megvolt, de a Fidesz-kormány zárolta a pénzt, és az útfelújítások továbbra is váratnak magukra, de ezúttal már a jelenlegi kormány hibájából - tette hozzá Szekeres Imre.

Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek jegyében az érintett lakosság okkal és joggal kérdezi, pestiesen szólva: hová lett a lé? Szekeres Imre volt miniszter ígéreteit a megyei közútkezelő komolyan vette, és az említett útszakaszokra már hosszú évek óta a kátyúzáson túl semmilyen jelentősebb költséget nem fordítottak. Jelenleg ezek az utak járhatatlanok, és mindennaposak a balesetek.

Tisztelettel kérdezem, államtitkár úr: a Jánoshida-Jászboldogháza, valamint a Jászapáti-Jászszentandrás összekötő útszakaszok felújítása mikor fog elkezdődni? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm a szót, elnök úr.

Felszólalások:  <<  248  >>    Ülésnap adatai