Készült: 2021.06.18.19:15:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2004.05.10.), 25. felszólalás
Felszólaló Dr. Hörcsik Richard (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:16


Felszólalások:  Előző  25  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A rendszerváltozás óta a hegyaljai termelők és a borászok valóban erejükön felül próbálják visszaszerezni a tokaji bor világhírnevét. Ehhez sajnos a szlovák fél nemhogy partner nem volt az elmúlt 15-20 évben, hanem folyamatosan rontotta a tokaji bor hitelét.

Államtitkár Úr! Az önök megállapodásában továbbra sem látjuk a garanciáját a szlovák tokaji minőség- és eredetvédelmének. Ugyanis, mint tudja, míg a Hegyalján furmint, hárs és muskotályos a megengedett szőlőtelepítés, addig Szlovákiában valahogy úgy van, hogy egy tőke furmint, egy tőke rizling, egy tőke szürkebarát. Hogyan lesz ebből minőségi tokaji bor?

Végül abban sem bízunk, hogy a szlovák parlament majd harmonizálja a bortörvényt, ahogy Simon Zsolt ígérte, hiszen éppen egy hónapja nyilatkozta a pozsonyi parlamentben, hogy a magyar bortörvény soha nem fog bekerülni a szlovák bortörvénybe.

Államtitkár Úr! Ön garanciák nélkül hitelt ad a szomszédainknak? Én nem. Nem tudom elfogadni válaszát. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  25  Következő    Ülésnap adatai