Készült: 2020.09.19.23:58:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

309. ülésnap (2013.10.08.), 128. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Vissza kellett fogni magam, miközben hallgattam Gúr képviselő úr mondatait, hiszen tizenöt percen keresztül dobálózott a számokkal, és valójában a való életről nem igazából beszélt. Azért nem beszélt a való életről, mert a való életről valószínűleg nincs semmilyen normális információja.

Én itt ültem az előző ciklusban is mint országgyűlési képviselő és polgármester, most is polgármester is vagyok és országgyűlési képviselő is, tehát pontosan tudom azt, hogy a közfoglalkoztatások között mi a különbség, mi volt korábban és mi van most. Ha a polgármesterek között járna, akkor megtudhatná, meg lehetne kérdezni tőlük azt, hogy mennyit kaptak. Államtitkár úrral vitatkoztunk késő estig annak idején, az önök kormányzása alatt, hogy legalább egy lapátot lehessen vásárolni a közmunkaprogramban dologi kiadásra. Önök megkérdezték, hogy minek az. Most meg kell nézni, hogy települések milyen gépeket tudtak vásárolni, és ezekkel a gépekkel milyen értéket tudnak teremteni.

Azt hiszem, azt pedig a magyar polgármesterek nevében vissza kell utasítanom, amivel önök vádolnak és ön vádol bennünket, hogy nem értékteremtő munka folyik. El kell menni, és meg kell nézni a településeken, mit hoztunk létre az utóbbi három évben ezzel a közfoglalkoztatással. Természetesen nyilván majd úgy fog válaszolni, ahogy tette ebben a 15 percben is, cinikusan, kioktatóan; én azt hiszem, hogy a tények önmagukért beszélnek.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  128  Következő    Ülésnap adatai