Készült: 2020.09.19.14:12:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

151. ülésnap (2011.12.09.), 324. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  324  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Ha most jobbikos képviselő lennék, akkor a felszólalásom a következőképp hangzana: a Fidesz az a párt, amelyiknek a programja nem új keletű. A 2007-es Erős Magyarország programot el kell olvasni, és a 2007-es Erős Magyarország programban, mondom az oldalszámot is: a 10. oldalon a következőket írjuk. "A növekedés, a munkahelyteremtés, az infláció leszorítása, a területfejlesztés egymással gyakran ellentétes szempontjait össze lehet és össze kell egyeztetni." Mit jelent ez, Volner képviselő úr? Mi mindig is azt mondtuk, hogy igenis, városközpont-rehabilitációra nem feltétlenül van szükség, bár tetszhet a helyieknek, és akár Fehérgyarmaton is megvalósult, tetszett az embereknek, hanem gazdaságélénkítési beruházásokra.

Józsa képviselő úr, annak idején a koalíciós társai, az SZDSZ lhh-program keretében azzal keresett meg, mint kistérségi elnököt, hogy tisztelt elnök úr, tudunk egy nagyon jó programot, ami képzést jelent. Kérdeztem, hogy oké, rendben van, mi az a képzés. Hogy voltam-e már a Szigeten? Mondtam, hogy én még nem voltam. Mert ott lehet venni szemétből készített ékszereket, és ez nagyon jó program lehet az ön elmaradott kistérségében, hogy szemétből fogunk majd ékszereket készíteni, és ahhoz az önök koalíciós társai küldenek majd képző embereket, akik majd megmutatják, hogy bipes flakonokból meg palackokból hogyan lehet majd a szegény sorban élő embereknek ékszereket készíteni.

(18.40)

Higgye el, hogy ott vagyunk a választók között, értékelik azt, hogy érkezett a térségbe több pénz, de azt is megfogalmazzák, hogy inkább gazdaságélénkítésre kellett volna azt a pénzt fordítani, amit nemcsak a választópolgárok, hanem a települési vezetők, a közéleti szereplők is mondanak.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  324  Következő    Ülésnap adatai