Készült: 2020.06.04.13:56:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

64. ülésnap (2019.04.01.), 299. felszólalás
Felszólaló Koncz Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:59


Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONCZ FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány az elmúlt időszakban kiemelt hangsúlyt fektetett a magyar vidék fejlesztésére. Az egyik legkiemelkedőbb pályázati lehetőség a „Magyar falu” program, amely 2018-ban került meghirdetésre. Jómagam egy olyan választókerületet képviselek a parlamentben, ahol a 42 településből 38 ötezer fő alatti, tehát nyilvánvaló, hogy érdekel engem mint képviselőt és mint volt polgármestert is a „Magyar falu” program. Ennek a programnak az a célja, hogy a falusi életminőség javításával a kistelepülések népességmegtartó ereje növekedjen. Február végén jelentek meg a program első pályázati felhívásai, jelenleg pedig 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a program. A keretösszeg orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható. A kormány támogatja az egészségügyi ellátórendszer fejlesztését, az egészségügyi alapellátási rendszer eredményességének és hatékonyságának javítását, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, illetve a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését.

A pályázat célja tehát a települések számára az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése. Fontos hangsúlyozni, hogy a fejlesztés eredményeként csökkennek az egészségügyi alapellátásban megmutatkozó területi egyenlőtlenségek.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ezzel kapcsolatban én szeretném kérdezni, milyen további fejlesztések, elképzelések és milyen előrelépés várható a magyar vidék fejlesztése és fejlődése érdekében. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  299  Következő    Ülésnap adatai