Készült: 2020.06.07.05:46:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

198. ülésnap, 95. felszólalás
Felszólaló Dr. Latorcai János (KDNP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:26

Felszólalások:  <<  95  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Kérdezem képviselőtársaimat, kíván-e még valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Jelentkezőt nem látok.

Megkérdezem Cséfalvay Zoltán államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Cséfalvay Zoltán: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Képviselőtársaim! A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan következő ülésünkön döntünk.

Most soron következik az egyes családjogi és cégjogi eljárások egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/7035. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/7035/10. számon kapták kézhez és ismerhették meg képviselőtársaink.

Az előterjesztéshez Dorosz Dávid képviselő úr nyújtott be módosító javaslatokat. Indítványozom, hogy ezeket egy szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Kérem önöket, aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.) Ez látható többség.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége indítványomat elfogadta.

Most megnyitom a részletes vitát az ajánlás 1-10. pontjaira, és megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Mivel jelentkezőt nem látok, így államtitkár úrnak sincs mire válaszolnia.

A benyújtott módosító javaslatokról várhatóan következő ülésünkön döntünk.

Most soron következik a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek vonatkozásában a beszállítókkal szemben alkalmazott tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. A Győrffy Balázs fideszes képviselőtársunk által új változatban benyújtott előterjesztést T/7033. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/7033/8. számon kapták kézhez és ismerhették meg képviselőtársaim.

Indítványozom, hogy a részletes vitában a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Felkérem Földesi Gyula jegyző urat, hogy ismertesse az egyes vitaszakaszokat.

Felszólalások:  <<  95  >>    Ülésnap adatai