Készült: 2020.05.30.11:22:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

133. ülésnap (2011.11.14.), 40. felszólalás
Felszólaló Szilágyi Péter (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI PÉTER (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy olyan törvény időkeretéről kell most döntenünk, ami alapvetően meg fogja határozni a településeken élő állampolgárok egyenlő ügyintézéshez való jogát. Úgy gondolom, hogy a Belügyminisztérium megfelelő egyeztetési lehetőségeket nyújtott az ellenzéki pártok és az érdekszövetségek számára, talán ez az első ilyen javaslat, azonban meglepetten tapasztaltuk, hogy ezek az egyeztetések eredmény nélkül maradtak, hiszen érdemi javaslatokat nem vettek be a törvényjavaslat parlament elé kerülő változatába.

Nem tudjuk támogatni azt a javaslatot, ami bebetonozná a zárt ülések rendszerét a jövőben Magyarországon. Úgy gondoljuk, ez a korrupció melegágya. Nem tudjuk azt sem támogatni, hogy önök el fogják lehetetleníteni a kistelepüléseken élőket.

Ezért az LMP vállalkozik arra, hogy az érdekszövetségek által képviselt ellenérveket is elmondja ebben a vitában, azonban erre egyszerűen nem elegendő az az időkeret, amit önök kívánnak nekünk biztosítani. Kérem, ne szavazzák meg ezt a javaslatot. (Taps az LMP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai