Készült: 2020.04.09.13:06:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

87. ülésnap (2019.10.24.), 58. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nehéz helyzetben van államtitkár úr és mi, kormánypárti képviselők is, amikor Bangóné képviselő asszonyt hallgatjuk. A politika egyik fő ismérve az, hogy az ember legyen hiteles, hitelesen tudjon beszélni, amiről beszél. Csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy a hitelesség talán megkérdőjelezhető abban az esetben, ha Csepelen, ami igazából baloldali kötődésű körzet, nem sikerül önnek nyerni. Higgye el, hogy mi, egyéni képviselők pontosan ismerjük azt, amiről beszélünk. (Gréczy Zsolt: Szabó Szabolcs nyert Csepelen!  Bangóné Borbély Ildikó: Nem is indultam Csepelen!) A polgármesteri választásról beszéltem, az önkormányzati választásról. (Bangóné Borbély Ildikó: Azon nem is vettem részt.) Oké, rendben, elismerem, hogy rosszat szóltam. Én legalább el tudom ismerni, képviselő asszony.

Viszont ön annyiféle hülyeséget állított itt, hogy oligarchák uralják a gyermekétkeztetést. A mi településeinken  nálunk, kettőnknél, legalább 350 település van  egy darab oligarcha sincs a gyermekétkeztetésben. (Bangóné Borbély Ildikó: Ennek örülök. Megnyugodtam!) Amikor az ingyenes tankönyvekről beszélt, azt mondta, hogy 12 ezer forint felett jár. 12 ezer forint nem jó segítség egy családnak? Tehát annyi mindenről beszélt, tisztelt képviselő asszony.

Nyilván politikailag ezzel lehet riogatni az embereket, de higgye el, a választási eredmények azt mutatják, hogy faluhelyen, vidéken, kisebb településeken az emberek nekünk adnak bizalmat, önöket pedig jó pár faluban már megelőzte a DK is, mert a hitelesség azért hitelesség. Önök rosszul tájékoztatják az embereket. Ilyenkor néha Mesterházy képviselő úrtól kellene tanácsot kérnie, hogy hogy kell azért valamilyen szinten érvelni a vitában. Köszönöm szépen a lehetőséget. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  58  Következő    Ülésnap adatai