Készült: 2020.04.06.01:23:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap, 39. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka Országgyűlés időkeretben történő tárgyaláshoz hozzájárult
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje  

Felszólalások:  <<  39  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Az elfogadott napirendnek megfelelően hamarosan megkezdjük a költségvetés vitáját, tehát mindenki tartogathatja a munícióját a következő időszakra. Most még egyelőre a gazdasági kamarákról szóló törvényjavaslatnál tartunk.

Miután más hozzászóló nem jelentkezett, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a T/1610. számú törvényjavaslat részletes vitája ötórás időkeretben történjen, az új változatban kézhez kapott felosztás szerint. Kérem, szavazzanak! Géppel szavazzanak! (Szavazás. - Közbeszólás a Fidesz soraiban: Megint nincs itt az ellenzék! - Kuncze Gábor: A MIÉP nélkül nem megy!) Az Országgyűlés... (Zaj, moraj. - Az elnök csenget.)

Tisztelt Országgyűlés! (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Örömmel tájékoztatok mindenkit (Derültség.), hogy az Országgyűlés nemcsak láthatóan, hanem a leadott szavazatok alapján is határozatképes, tehát úgy döntött az Országgyűlés 190 igen szavazattal, 5 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül, hogy a törvényjavaslat részletes vitájának időkeretben történő tárgyalására vonatkozó javaslatot elfogadja.

Az elfogadott napirendi ajánlásnak megfelelően most a gazdasági kamarákról szóló törvényjavaslat részletes vitájának szerkezetéről határozunk, a 3. számú mellékletben szereplő javaslat szerint. Az indítvány alapján a részletes vita hét, azaz hetes szakaszból áll. Aki az indítvánnyal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a részletes vita szerkezetére tett indítványt elfogadta.

Felhívom a figyelmüket arra, hogy mindkét javaslat részletes vitájában az időkeretek egyes vitaszakaszok közötti felhasználásáról a frakciók szabadon rendelkeznek.

Tisztelt Országgyűlés! Még a mai napon kerül sor a pénzügyi szervezetek állami felügyeletéről szóló T/1848. számú törvényjavaslat részletes vitájára is. Erre figyelemmel indítványozom az előterjesztés részletes vitára bocsátását.

Kérem, szavazzanak géppel! (Szavazás. - Közbeszólás a Fidesz soraiban: Megjöttetek? - Derültség. - Vancsik Zoltán: Ne féljetek! Két évetek van! Mit izgultok?)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 62 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Valóban, láthatóan örvendetesen gyarapodott a létszám, annak ellenére, hogy senki nem jött be a terembe. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 2000. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat újból megnyitott részletes vitája. (A Fidesz néhány képviselője elhagyja az üléstermet. - Kuncze Gábor: Menekülnek! - Az elnök csenget.) Az előterjesztést T/1658. számon, a költségvetési bizottság tájékoztatóját pedig (Közbeszólás az MSZP soraiban: Legalább a tévéidőt várjátok már meg!) T/1658/607. számon kapták kézhez. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.)

Tisztelt Országgyűlés! Figyelmet kérnék! (Folyamatos zaj.)

A ma délután elfogadott indítványnak megfelelően a mai napon a részletes vita első felét a televízió is közvetíti, további tárgyalásra már a tévéadásidőn kívül kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom az első vitaszakaszt az Országgyűlés fejezetére vonatkozóan. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. Megadom a szót, a monitor legalábbis ügyrendi kérdésként jelezte a jelentkezést, nem tudom, ez ügyrendi vagy pedig rendes szókérést jelent-e, mert ha ügyrendi, akkor elsőként Kovács Tibornak adom meg a szót.

Tehát ügyrendi kérdésben Kovács Tibor képviselő úr kért szót, Magyar Szocialista Párt.

Felszólalások:  <<  39  >>    Ülésnap adatai