Készült: 2021.06.19.13:47:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 313. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba
Beosztás igazságügyi minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:02


Felszólalások:  Előző  313  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! A jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedésekről szóló javaslat részletes vitájának lezárásával egy olyan törvény elfogadásának kapujába érkeztünk, amely a magyar büntetőjogban eddig ismeretlen, valóban új jogintézmény bevezetéséről rendelkezik. Ez a jogintézmény az angolszász jogrendszerrel rendelkező országok mellett ma már számos kontinentális európai államban ismert.

A törvényjavaslat elfogadásával jogharmonizációs és nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeinknek teszünk úgy eleget, hogy ez a lehető legnagyobb mértékben összhangban álljon a nemzeti jog alapelveivel. A törvényjavaslat alapos előkészítését jelzi, hogy ahhoz viszonylag kevés számú módosító javaslat érkezett, ezek nagy része is lényegében a szöveg nyelvhelyességi pontosítását célozta, a javaslat koncepcióját azonban nem érintette.

Mindezekre tekintettel kérem a tisztelt Házat, hogy a törvényjavaslatot a kormány által támogatott módosító indítványokkal együtt elfogadni szíveskedjék.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  313  Következő    Ülésnap adatai