Készült: 2021.04.10.16:08:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

134. ülésnap (2004.03.23.), 235. felszólalás
Felszólaló Dr. Hende Csaba (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HENDE CSABA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Röviden reagálnék a két kétperces felszólalásra. Valóban szuverenitáskorlátozásról szól az európai uniós csatlakozás, de identitásunk csorbításáról, nemzeti jelképeink használatának korlátozásáról nem szól.

(19.30)

Kettő: Medgyessy Péterrel szembeni ellenszenvet nem tudom, hogy hol érzett ki a szavaimból, a lehető legnagyobb tisztelettel említettem a miniszterelnök úr nevét.

Kovács Tibor képviselőtársamnak azt szeretném csupán mondani, hogy nemcsak nagyfokú tudatlanságról tett tanúbizonyságot a felszólalásával, de azt is elárulta egyben, hogy nem figyelt az expozéra. Hankó Faragó Miklós államtitkár úr ugyanis nagyon világosan elmondta, hogy ezek az apró-cseprőnek tűnő változások, jogharmonizációs törvénymódosítások miért maradtak szükségszerűen a legeslegutolsó pillanatra, hogy ez egy tudatos szándék volt, nemcsak a mi kormányunk részéről, de a Medgyessy Péter vezette kormány részéről is. Ezért tehát engedje meg, hogy az ön által elmondottakat mint nyilvánvalóan alaptalant és mint a Hankó Faragó Miklós államtitkár úr expozéjával világosan megcáfoltakat visszautasítsam.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai