Készült: 2020.02.19.20:51:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

264. ülésnap (2017.12.04.), 46. felszólalás
Felszólaló Ágh Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:40


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország Kormánya stratégiai célnak tekinti, hogy segítse a családokat. Ennek keretében egyrészt támogatja a gyermekvállalást, másrészt segíti azokat az intézményeket, amelyek hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez, emellett pedig az otthonteremtés érdekében is hatékony intézkedések kerültek bevezetésre. Sok még a közös feladatunk, de az is látszik, hogy az eredményeinket meg kell védeni. Szükség is van minderre, hiszen ezek biztosítják azt, hogy megerősítsük a magyar családokat.

A kormány családokért és a gyermekekért végzett munkájának eredményei Vas megyében is megtapasztalhatóak. Ezek közül ma az intézményi kérdésekről szeretnék érdeklődni. Ebben a ciklusban számos olyan döntés született, amelyek révén közösségi vagy hazai forrást sikerült biztosítani bölcsődékre, óvodákra, iskolákra és középiskolákra. Legyen szó teljes vagy energetikai, esetleg konyhai felújításról, több minisztérium és a megyei önkormányzat által koordinált pályázatok esetében olyan határozatokat hoztak, amelyek javítják a gyermekek és a fiatalok ellátásának feltételeit. Bár sok helyen még csak most jön a kivitelezés, de a forrás már biztosítottnak látszik.

Mindezek alapján tisztelettel kérdezem állam­titkár urat: hogy látja, Vas megyében milyen eredményeket sikerült elérni ebben a ciklusban a bölcsődék, óvodák, iskolák és középiskolák tekintetében? Hálás lennék, ha válaszában a Kőszegtől Sárváron át Celldömölkig tartó, 77 települést magába foglaló választókerületemre is kitérne. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)




Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai