Készült: 2020.04.10.05:05:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

102. ülésnap (2019.12.10.), 275. felszólalás
Felszólaló Dr. Lukács László György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  275  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az alaptézis az ezzel a javaslattal kapcsolatban, hogy azért vizsgálni csak lehessen már; pláne, ha ilyen összegek, illetve ilyen gyanú merült fel. Másrészről azért, mert igazán fontos lenne minden kormányzati beszerzésnél az átláthatóság, és ha ezt nem lehet megvalósítani előtte, a folyamatba építetten, akkor utána viszont lehessen már vizsgálódni.Azoknak a képviselőtársaimnak is elmondom, hogy miért érdemes a Microsoftnak…  nyugodtan kimondhatjuk a nevét, vállalni kell nyilván ezért is a következményt. Azért is kell vizsgálni a Microsoft különböző üzelmeit, illetve dolgait, hogy milyen dolga volt a beszerzésnél, mert most azokra a képviselőtársaimra nézek, akik az előző ciklusban is parlamenti képviselők voltak.

Tisztelt képviselőtársaim, amilyen laptopokon önök dolgoztak  és én nem állítom, hogy az Országgyűlés Hivatalának volt része ebben a cselekményben , de az a laptop, aki azt kezelte és használta, pontosan tudja, hogy egy kezelhetetlen, semmirekellő laptop volt, amit, kapaszkodjanak, 700 ezer forintért szereztünk be (Bangóné Borbély Ildikó: Ez így van!), majdnem 800 ezer forintért, attól a cégtől, aki ebben az üzletben érintett. Aki látta működni azt a gépet, az nemhogy 800 ezer forintot, az 100 ezer forintot nem adna azért a hibrid laptopért.

Tehát hogy meddig nyúlhat, vagy meddig lehet probléma, azért gondoljuk át, tisztelt képviselőtársaim, hogy miért lenne érdemes egy ilyen vizsgálóbizottságot létrehozni. És ez csak a jéghegy csúcsa, ez csak annak a nagyon kiváltságos 199 képviselőnek az isten tudja, milyen módon és hogyan beszerzett laptopjáról szól, amit egyébként lehet, nem is vizsgálnánk, de hogy ilyen és ehhez hasonló esetek voltak, és biztosan voltak, az száz százalék. És ehhez kérünk felhatalmazást, és teljesen mindegy, hogy az ellenzék javasolja ezt, ezt akkor is vizsgálni kellene, ha nem az ellenzék javasolná.

Ennek a kormányzati ellenőrzésben is benne kellene lenni, és a parlamenti ellenőrzésben is. És mi nem kevesebbet kérünk, mint hogy a parlamentnek legyen lehetősége vizsgálni, és azt kérjük, hogy ebben önök is legyenek mindenképpen partnereink, mert egy ilyen vizsgálóbizottság csak akkor tud sikeres lenni, ha önök is adják a felhatalmazást, de ezt így is kísérli meg ez a vizsgálóbizottság.

Tisztelt Képviselőtársaim! Támogassák ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  275  Következő    Ülésnap adatai