Készült: 2020.09.22.14:00:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2001.11.12.), 30. felszólalás
Felszólaló Korózs Lajos (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egyébként az alapzaj vette el tőlem azt a húsz másodpercet az elején. Nézzük ezt a két és fél milliárd forintot, amelyet kormány közeli emberek cégéhez tetszettek vagy tetszenek majd átutalni, mire lenne elég egyébként. Ha a magyar termelőknek ezt exporttámogatásban adták volna ki, mintegy 40 forintos állami támogatást kaphattak volna literenként, ami még mindig alacsonyabb az EU-ban megszokott támogatásnál, de jóval magasabb a jelenlegi nullaforintos magyar támogatásnál.

 

(13.10)

 

Örülök annak, hogy a Tokaj Kereskedőház kiemelt állami támogatást kapott, és bízom abban, hogy az ott élő őstermelők is részesednek belőle, de szeretném, ha más borvidékek is - ahogyan ön említette - részesülhetnének a megtermelt javakból. Remélem, szándékában áll a kormánynak közel 3 milliárd forintot előteremteni, hogy a másik 22 borvidéken is megfelelő választ kapjanak ezen probléma megoldására.

Mellesleg, szeretnék megosztani önnel egy tokaj-hegyaljai pletykát, mely szerint állítólag el fogják adni a Tokaj Kereskedőházat - ha véletlenül ezt nem hallotta volna, államtitkár úr.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai