Készült: 2020.09.26.15:05:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

24. ülésnap (1998.11.04.), 193-195. felszólalás
Felszólaló Korózs Lajos (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:37


Felszólalások:  Előző  193 - 195  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm szépen, miniszter úr. Ön részletesen taglalta, és nagyon szépen köszönöm az ott dolgozó nővérek nevében is, hogy ilyen alaposan utánanézett ennek a dolognak. A probléma valóban nem új keletű, hiszen az ön elődje, Kökény Mihály miniszter úr is elrendelt már annak idején egy vizsgálatot. Ettől függetlenül ez a dolog azért nem nyugtatja meg az ott dolgozó embereket.

Én nagyon szépen köszönöm az ön közbenjárását. Ön viszont, kérem, értse meg: ön tudja jól, hogy évekkel ezelőtt leállították ezt a sterilizálót, és ennek ellenére halnak meg nővérek, és mindig az hal meg, aki az előző halottnak a helyébe lép. Most legutoljára, úgy tudom, hogy a főnővér halálozott el, és az ő férje az, aki most pert indított az intézményvezetés ellen.

Az ön által hozzám elküldött levél tartalmazza azt, hogy munkavédelmi szabályokat szegtek meg - ez nyilvánvalóan az intézmény vezetőjét terheli -, ezen túlmenően megszegtek egy olyan szabályt, mely tiltja bizonyos munkakörök betöltését nők körében - ezt a szabályt is megszegték. Én úgy gondolom, hogy persze ezek nem mind a miniszter úr kompetenciájába tartoznak, hanem az intézmény fenntartójának a kompetenciájába, és úgy gondolom... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)

 

ELNÖK: Képviselő úr, elfogadja a választ, vagy nem fogadja el?

 

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Sajnálom, miniszter úr, nem fogadhatom el a válaszát. (Moraj a kormánypártok soraiban. - Szórványos taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  193 - 195  Következő    Ülésnap adatai