Készült: 2020.09.25.15:10:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

117. ülésnap (2000.02.08.), 247. felszólalás
Felszólaló Korózs Lajos (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Államtitkár Úr! Múlt év szeptemberében írtam meg ezt az interpellációt, akkor nyújtottam be.

Az államtitkár úr figyelmét szeretném arra felhívni, hogy Deutsch miniszter úr a helyhatósági választások előtt - véleményem szerint kampányfogásból - egy héttel lerakta az egri Makovecz Uszoda alapkövét. A város vezetése akkor ismertette azt a költségvetést, amely az uszoda felépítését kellett volna hogy szolgálja.

Ezt a költségvetést megismerve a miniszter úr ígéretet tett arra, hogy a kormány támogatni fogja az uszoda megépítését, és 320 millió forintot beállított a város költségvetésébe az 1999. évre.

 

(16.20)

Természetesen a város nem kapott egy fillért sem az uszoda építéséhez. Ezt követően a város önkormányzatának fideszes képviselője és frakcióvezetője - önkormányzati frakcióvezetője - elment a minisztériumba, ahol a sajtó tudósításai szerint újbóli ígéretet kapott az uszoda finanszírozására. Időközben ez a költségvetés 2,2 milliárd forintnál járt. Hangsúlyozni szeretném, akkor még 1,3 milliárd forintról szólt ez a tétel.

Tekintettel arra, hogy telik az idő, és a finanszírozás egyre többe kerül, szeretném megkérdezni az államtitkár urat, hogy meg tudja-e nyugtatni az egri választókat, lévén hogy egyszer már népszavazás kezdeményezése történt a szabad demokraták részéről ebben a kérdésben, de akkor a fideszes önkormányzati képviselők megakadályozták ennek a népszavazásnak a kiírását. Most lehetne gesztust gyakorolni Eger város irányába véleményem szerint, melynek az összege 320 millió forint.

Köszönöm szépen. Várom a válaszát. (Taps a MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  247  Következő    Ülésnap adatai