Készült: 2019.12.12.01:54:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap (2010.10.05.), 72. felszólalás
Felszólaló Babák Mihály (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Három LMP-s képviselőt hallgattunk meg az imént, és Schiffer úr azt mondta, hogy az eladósodásért nem a nyolc év felelős, hanem a fideszes önkormányzat. Tisztelettel tiltakozom, és tudom, hogy nem mond igazat, és nem vélekedik helyesen.

Mélyen tisztelt Képviselőtársam! Azt kell mondanom erre a vádra és erre a megjegyzésre, amit ön most megfogalmazott, hogy fideszes önkormányzatok felelősek az önkormányzatok eladósodásáért, hogy megint összenő, ami összetartozik, nem tudok mit mondani mást. Mert elfeledkezik arról a flaszterpolitika, a fővárosi politika, hogy helyben, vidéken jelentős önkormányzati forrásokat, finanszírozási forrásokat vont ki a kormány az önkormányzatoktól, tudván, hogy tízmillió állampolgárnak szolgáltat akár az elnöki pulpituson ülő elnök úr önkormányzata, akármelyikőnk, aki helyi önkormányzatot irányít, önkormányzata. Szóval, kérem szépen, tiltakozom, már csak azért is, mert úgy gondolom, hogy helytelen a vélekedése, és majd hozzászólásomban megpróbálom demonstrálni önnek azt, hogy miről is van szó a kötvénykibocsátások kapcsán.

Mélyen tisztelt Hölgyek, Urak! LMP-s képviselőtársaim nagyon helyesen megemlítették a kistelepülések ellehetetlenült helyzetét és a városok, települések ellehetetlenült helyzetét. Békés megyében a kistelepülések jó, ha élni tudnak, azaz alapvető kötelező szolgáltatásaiknak, a törvényi szolgáltatásaiknak eleget tudnak tenni. És alkalmasint ehhez is hitelt kell felvenni. Erre azt mondani, hogy a fideszes települési önkormányzatok a felelősek? Hát micsoda badarság ez, kérem, micsoda ostobaság! Egyszerűen a törvényi kötelezettségből fakadó működéshez nem biztosított nyolc éven keresztül a kormány megfelelő pénzeszközt!

Aztán a fejlesztésről. Hölgyek, Urak! Kérdőre vonni azt, hogy 2010-ben egy település szebben, jobban akar élni, uniós forrásokból, és ehhez hitelt kell felvenni? Micsoda balgaság leminősíteni az önkormányzatok döntéseit, a saját döntéseit!

Elnök úr, köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai