Készült: 2019.12.11.13:20:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

32. ülésnap (2010.10.05.), 46. felszólalás
Felszólaló Gyutai Csaba (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYUTAI CSABA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is csatlakoznék Kiss képviselőtársam hozzászólásához. Én úgy látom, hogy Volner képviselő úr nem igazán ismeri az önkormányzatok működését. 2006 után radikálisan csökkent az önkormányzatok állami támogatása, Őszöd egy mérföldkő volt, és olyan mértékű forráskivonás történt meg az önkormányzati szektorból, hogy bizony ezt Bokros Lajos is megirigyelte volna, amit a szocialisták elvégeztek az önkormányzati szektorban.

Hogy miért kényszerültek az önkormányzatok jelentős hitelfelvételre? Különböző módon oldották meg a likviditási problémáikat: vagy működési hitelt vettek föl, vagy kötvényt bocsátottak ki, de mindenféleképpen azt a hatalmas intézményrendszert igyekeztek az önkormányzatok életben tartani, amely, azt gondolom, az országnak is egy fontos szektora.

(11.40)

Ehhez bizony pénz kellett. Megítélésem szerint nagyobb volt az önkormányzati elvonás, amit a szocialista kormányzat az önkormányzati szektorban megtett, mint amit a válság indokolt volna. Az önkormányzatokat szégyenpadra ültették.

Kedves Képviselőtársam! Kedves Volner Úr! Valószínű, hogy ön nem ismeri az önkormányzatok világát. Mi Zalaegerszegen jól ismerjük. Nagyon nagy tisztelettel meghívom önt, hogy tanulmányozza az önkormányzati költségvetés működését, minden dokumentumot szívesen az ön rendelkezésére bocsátunk.

Végezetül szeretném megköszönni az ÁSZ működését. A mi önkormányzatunkat Zalaegerszegen szinte minden évben vizsgálták, talán túl sokszor is az elmúlt időszakban, de azt hiszem, ez sem véletlen, hogy az akkor még ellenzéki várost túlságosan sokat vizsgálta az ÁSZ, de én látom a jó szándékot és azt a segítő közreműködést, amellyel a mi munkánkat segítették. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai