Készült: 2020.07.06.02:24:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2009.11.30.), 166. felszólalás
Felszólaló Balogh József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOGH JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Amint az talán államtitkár úr előtt sem ismeretlen, a Magyar Országgyűlés egyetlen olyan képviselője vagyok, aki tanyán él, így pontosan ismerem a magyarországi tanyavilágban élők mindennapos problémáit.

A tanyán élők egyre kevésbé érzik magukat biztonságban. Hihetetlen, de sok tanyán élő azért hagy fel az önellátásra való mezőgazdasági termeléssel, mert még a betakarítási időszak előtt ellopják fáradságos munkájuk gyümölcsét. Azonban már nem kizárólag értéktárgyaik, termelőeszközeik, állatállományuk, terményeik vannak veszélyben, hanem személyes biztonságuk, a puszta életük is.

A rendőri jelenlét napjainkra vidéken, a tanyavilágban puszta vágyálom. Ezt bizonyítja az a brutális hármas gyilkosság is, ami a közelmúltban rázta fel a hazai közvéleményt. Pár hete egy Tompához közeli tanyán egy férfit agyonvertek, feleségét és lányát - aki után két iskoláskorú kisgyermek maradt árván - bántalmazták, majd megölték. Ez az ügy is jelzi, hogy a kormányzat magára hagyja a tanyákon élőket. Már nemcsak vagyonbiztonságuk garantálásáról, de életük védelméről is lemondott a rendőrség, pedig az ott élő adófizetők, nyugdíjasok joggal várják el, hogy számukra is biztosított legyen a közbiztonság. Máskülönben jogosan gondolhatják azt, hogy a szocialista kormány számára a tanyasiak másodrangú állampolgároknak számítanak.

(17.00)

Kérdezem tehát államtitkár urat: mit kíván tenni annak érdekében, hogy a tanyán élők vagyonbiztonságát, életének védelmét a rendőrség garantálni tudja?

Köszönöm, elnök asszony. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  166  Következő    Ülésnap adatai