Készült: 2020.09.28.05:33:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

136. ülésnap (2020.06.08.), 42. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:32


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Arató képviselőtársamnak mondanám, hogy a szeptember 30-ai időponthoz nem nyúlt hozzá a jogszabály, és ezt mondanám Gyüre Csabának is. Az ön álláspontja egy picit finomodott az általános vita lefolytatása során, mert ott határozottan kijelentette, hogy mi amnesztiával kívánjuk megoldani. (Dr. Gyüre Csaba: Kérdeztem!) Ugyanezt mondta egyébként a Demokratikus Koalíció is, hogy a szeptember 30-ai időpontot úgy kívánjuk megoldani, hogy amnesztiát akarunk adni több ezer embernek. (Dr. Varga-Damm Andrea közbeszól.) Képviselő úr, vissza lehet nézni a jegyzőkönyvet, én itt voltam hajnalban, Varga-Damm Andrea nem volt itt, tehát nem tudja, hogy miről beszélek. Képviselő Úr! Ön most lényegében ugyanazt elmondta, amit az általános vitában, ezek ilyen üres frázisok az ön részéről, a Jobbik ugyanazt mondja. (Z. Kárpát Dániel: Még azért megszólalhatunk?) Képviselő úr, nagyon egyszerű a helyzet: holnap szavaz erről a parlament, kedden szavazunk róla, a baloldalnak színt kell vallani, hogy segíti vagy elutasítja a börtönbizniszt, ennyi az egész. (Dr. Varga-Damm Andrea: Jaj, ne, Gyula!) Ennyi az egész, nem kell itt, hogy úgy mondjam, ilyen kreált téziseket felállítani, hogy a Fidesz mire készül, mire nem készül, meg hogy amnesztiát kíván hirdetni, meg nem kíván amnesztiát hirdetni. (Z. Kárpát Dániel: Ez egy bonyolult szakmai vita, tudod?)

Színt kell vallani önöknek, a baloldalnak, akik itt ülnek velem szemben, beleértve a Jobbikot is, hogy segítik vagy elutasítják a börtönbizniszt. Ilyen egyszerű ez a történet, nem kell itt nagyon hatalmas magasságokba önnek is fellépni. Ráadásul önnek mint gyakorló jogásznak azért ezzel az amnesztiával, már elmondtam önnek hajnalban is, óvatosan kéne bánnia, mert ez egy olyan, hogy úgy mondjam, pályára viszi önöket, ami nem biztos, hogy használ a Jobbiknak; persze, azt gondolom, önöknek már teljesen mindegy. (Arató Gergely: Minek ez a sok jogászkodás itt a parlamentben?)

Tehát, tisztelt képviselőtársaim, nagyon egyszerű a feladat, azt gondolom: holnap vagy igen, vagy nem gombot kell nyomni. Ha nemet nyomnak, akkor az azt jelenti, hogy továbbra is támogatják azokat a baloldalhoz köthető vagy a Soros-hálózathoz tartozó ügyvédeket, akik eddig valóban több száz millió forintot kerestek a börtönbizniszből. (Z. Kárpát Dániel: Mi nem kaptunk ösztöndíjat!)

Azt a vitát egyébként lefolytattuk, és én most nem akarom még egyszer ezt a panelt megnyitni, hogy itt milyen körülmények voltak akkor, amikor az eredeti jogszabály megszületett. Azt gondolom, ezen már túl vagyunk, itt egy döntést kell hozni. Kíváncsi vagyok, hogy önök támogatják a börtönbiznisz felszámolását vagy nem. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai