Készült: 2020.09.24.03:34:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

106. ülésnap (2020.02.20.), 93. felszólalás
Felszólaló Dr. Budai Gyula (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:42


Felszólalások:  Előző  93  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BUDAI GYULA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Zárjunk egy kérdést rövidre! Itt több debreceni ül az ellenzék soraiban. Akkor nagy tisztelettel szeretném önöknek javasolni Debrecen megyei jogú város 2020. január 31-ei sajtónyilatkozatát. Felolvasnám önöknek, hogy abban mi hangzott el, és ezért mondom, hogy amit önök állítanak, az fake news. És most nem akarok belemenni abba (Nunkovics Tibor: Nem, nyilván ne menj bele…), hogy egy ügyvédi irodán belül az apa és a fia és a praxis mit jelent, mert azt gondolom, a friss DK-s képviselőnk azért ennyire nem jártas egy ügyvédi iroda belső szabályzatában. De azért azt szeretném önöknek elmondani, hogy ez a közlemény azt tartalmazza, hogy a valóság az, hogy a börtönbiznisznek nevezett ügyben Mohácsi Ferenc Zsolt ügyvéd és a tulajdonában álló Dr. Mohácsi Ferenc Zsolt Ügyvédi Iroda járt el, amellyel az önkormányzatnak és szerveinek semmilyen kapcsolata nem állt fenn, sem a közelmúltban, sem korábban. (Nacsa Lőrinc széttárja a kezét: Ennyi!) Én azt gondolom, hogy ezekben a kérdésekben nagy tisztelettel akkor oda lehet fordulni a továbbiakban. (Nacsa Lőrinc: Bocsánatkéréssel…) De egy nagyon fontos kérdést azonban sem a Jobbik, sem az MSZP, sem a Párbeszéd nem vetett föl (Dr. Gyüre Csaba: Na!), hogy mi van azzal az MSZP-párbeszédes politikussal, akit Magyar Györgynek hívnak. Miért nem határolódnak el tőle? 419 ügyben 521 milliárdot (sic!) kaszált. (Dr. Varga-Damm Andrea közbeszólása.) Ő egy politikus… (Bencsik János: Polt Péter is, ugye?  Az elnök csenget.) Ő egy politikus! Képviselő Asszony! Aki egy párt színeiben országgyűlési képviselői választásokon indul, az politikus, ebben maradhatunk, én azt gondolom. Határolódjanak el tőle, határolódjanak el Magyar Györgytől! Ő a börtönbiznisz legnagyobb haszonélvezője. (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Nem az egyetlen…)És önök, az összes felszólaló, a mai napig még véletlenül ki sem ejtették a nevét, még ki sem ejtették! Úgy féltek tőle, nem is tudom, mint a tűztől! (Folyamatos közbeszólások a Jobbik padsoraiból.) Ugyanez elmondható Gyüre képviselőtársamra is. (Dr. Gyüre Csaba: Na! Mondjad!) Ki se merte említeni Magyar György nevét… (Közbeszólás a Jobbik padsoraiból: Ki se merte említeni!  Derültség a Jobbik padsoraiból.) A Jobbik, ha olyan nagy élharcosa ennek a dolognak, akkor miért nem objektív? (Rig Lajos közbeszólása.) Magyar György egy MSZP-párbeszédes politikus.

Jelen pillanatban önök ebben az ellenzéki koalícióban vannak. Egy olyan emberrel vannak együtt, aki a börtönbiznisz egyik legnagyobb haszonélvezője. (Dr. Gyüre Csaba: Ti meg a megalkotói vagytok, na!) És akkor sem a Helsinki Bizottság ügyvédeiről, sem a TASZ ügyvédeiről, akik szintén odatartoznak önökhöz, nem beszélünk még.

Tehát azt kérem, hogy azért legyenek objektívek ebben a dologban. (Dr. Gyüre Csaba közbeszólása.) Az MSZP-től pedig azt várom el, öntől, Varga képviselő úr, hogy határolódjanak el attól a politikusuktól, aki az egyik legnagyobb haszonélvezője ennek a börtönbiznisznek. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  93  Következő    Ülésnap adatai