Készült: 2021.05.08.11:20:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

63. ülésnap, 184. felszólalás
Felszólaló Varga Mihály (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:11

Felszólalások:  <<  184  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA MIHÁLY pénzügyminiszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Mint négygyermekes családapa is magam is nagy figyelemmel követem, hogy a meddőség kezelésének, megszüntetésének vagy a meddőség akadályai elhárításában milyen lépések történnek. Talán abban egyetért velem vagy a kormány képviselőivel, hogy ahányféle meddő házaspár, annyiféle megoldást, annyiféle segítséget is várhatnak ezek az emberek.Szeretném önt tájékoztatni arról, hogy az elmúlt években, az elmúlt évben is 7 milliárd forintot költött a magyar kormány arra, hogy a meddőség kezelésének orvostechnikai vagy orvosi eszközeit támogassa, orvosi lehetőségeit szélesítse. Azt gondolom, ezt a munkát, ameddig ilyen nagy és magas a meddő párok száma, folytatni is kell.

Amiről ön beszél, az viszont teljesen más, ehhez csak kismértékben kapcsolódik. Azt szeretnénk itt elérni, hogy azok a párok is kapjanak segítséget, támogatást, amelyek, mondjuk, katolikus vagy vallási alapon közelítenek ehhez a kérdéshez. Ennek a szeretetszolgálatnak a támogatást az EMMI, a minisztérium biztosítja. De hogy maga ez a szeretetszolgálat hogyan használja föl a pénzt, teljes egészében ennek a civil egyesületnek vagy katolikus szervezetnek a hatáskörébe tartozik. (Az elnök csenget.) Ebbe nekünk beleszólásunk nincs.

Nem két perc, miniszter úr?  vagy elnök úr. (Dr. Hiller István közbeszól.  Derültség.) Ja, jó. Ha új szokás és új gyakorlat alakul ki a Házban, akkor én ezt tolerálom, elnök úr. Ön az elnök, nem én. Csak én úgy tudtam még a házszabályból, hogy két perc van az első körös válaszra.

Felszólalások:  <<  184  >>    Ülésnap adatai