Készült: 2020.07.12.02:31:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

277. ülésnap (2005.12.06.), 160. felszólalás
Felszólaló Halmai Gáborné (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALMAI GÁBORNÉ (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Szintén Sisák képviselő úr megszólalásához szeretnék annyit hozzátenni, hogy arról beszélt, évek óta látszik, hogy határozott szándék az, hogy többféle feladatot közös feladatellátásban fogalmazzanak meg és végezzenek az önkormányzatok. Igen, és ennek nagyon pozitív eredményei vannak.

Mi az elmúlt héten a többcélú kistérségi társulás segítségével kialakítottunk egy gondozási központot Bátaszéken, ahová hat egészen kicsi település rászoruló emberei tudnak bejönni, ezen belül akik a bölcsődében, a házi ápolásban dolgoznak, azoknak a kollégáknak is emberibb körülményeket tudtunk biztosítani.

Nagyon fontos tehát, hogy ami cél jó és elindult, azt támogassuk. De az is nagyon fontos, amit Szabó Zoltán képviselőtársam mondott, hogy nem véletlen az, hogy az egyéni képviselők a saját tapasztalataikkal, legyen az kistérségi, települési vagy megyei önkormányzati, megfogalmazzák az otthoni tapasztalatokat, és olyan módosító indítványokat adnak be, mint például az okmányirodák 6 millió forintra való visszaemelése. Teljesen természetes, hiszen mi magunk otthon tudjuk, hogy milyen pluszfeladatokat látnak el az okmányirodák. Itt is tudok pozitív példát mondani: nálunk, Szekszárdon nemcsak az okmányiroda fejlődik, hanem európai uniós támogatással elindult egy elektronikus ügyintézési rendszer, és mindezek együtt befolyásolják a költségeket is. Tehát kategorikusan csak az egyik vagy csak a másik oldalról beszélni csúsztatás.

Azért vagyunk itt, most éppen a vitában is, hogy el tudjuk mondani, melyik módosító indítványnak mi volt az oka. Például a családi napköziknél - ez szintén saját példa - én is azt támogattam, hogy a feladatellátás legyen nagyon pontosan meghatározva az önkormányzatok számára, a forma az lehet, amit a költségvetés ebben az évben is megenged.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai