Készült: 2021.06.17.10:13:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

259. ülésnap (2005.11.02.), 391. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  391  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Röviden arra szeretnék reagálni, amit még Bóka képviselő úr az előzőekben elmondott. Tisztelt Képviselő Úr! A Fidesz képviselőitől a mai napon kétféle hozzászólást hallhattunk. Az egyikféle hozzászólás arról szólt, hogy miért akkora a költségvetési hiány, amekkora, mit kíván tenni a kormány annak érdekében, hogy a költségvetési hiány csökkenjen, illetve mit kíván tenni a kormány annak érdekében, hogy az eurót mielőbb bevezessük. Ez volt az egyikfajta hozzászólás.

A másikfajta hozzászólás, sokszor ugyanannak a képviselőnek a szájából, példa erre Varga Mihály képviselő úr felszólalása is, aki azt kérte számon a költségvetéstől, ettől a kormányzattól, hogy miért nem költünk többet az önkormányzatokra, miért nem költünk többet számos más egyéb célokra, csak azt nem mondták el, hogy egyébként a Fidesznek mi az elképzelése erről az egész problémakörről, van-e valamiféle olyan programja a Fidesznek, amiről itt a parlamentben be tudnak számolni, és alternatívaként be tudják mutatni a jelenlegi kormánykoalíció elképzeléseivel szemben.

Csupán csak azt hallhattuk önöktől, és még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy mi mindenre kellene még többletforrásokat költeni, mi mindenre kellene még többletet elkülöníteni és biztosítani sokszor indokolatlanul. Itt most szeretnék utalni arra, hogy például az önkormányzati finanszírozás csökkenésével kapcsolatban Jauernik képviselő úr a délelőtt folyamán már részletesen elmondta azt, hogy miért csökken többek között például feladat-elmaradás miatt meg adócsökkenések miatt is az önkormányzati finanszírozás. Ha itt lett volna a képviselő úr, meghallhatta volna. De még egyszer szeretném hangsúlyozni: egyetlenegy, még egy programfoszlányt sem hallhattunk a Fidesz képviselőitől, hogy egyébként ők ezt az egész problémakezelést hogyan képzelik el.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  391  Következő    Ülésnap adatai