Készült: 2021.07.27.03:42:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

169. ülésnap (2004.09.29.), 60. felszólalás
Felszólaló Farkas Flórián (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy Magyarország van, romák és magyarok közös országa - hangzott itt el az imént Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr szájából.

Miniszterelnök Úr! Mi is magyarok vagyunk - cigány származású magyar állampolgárok. Ne becsülje le ennyire a cigányokat (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.), pontosan tudják a cigányok, hogy ez egy olyan PR-fogás, amely kimeríti a Magyar Szocialista Párt elcigányosodott cigánypolitikáját. Arról is beszélt miniszterelnök úr, hogy fontosnak tartja az oktatást. Fontosnak tartja az oktatást, miközben 5 ezer cigány fiatal nem kapta meg most az ösztöndíjat, és minden bizonnyal nem is fogja megkapni.

Miniszterelnök Úr! Ön a programjában azt üzeni a cigányoknak, hogy dolgozhatnak, van lehetőségük, közmunka és közhasznú munka keretében. Vagyis megalázó munka és embertelen körülmények között. Esze ágában sincs a programjában megjelölni a képzés, az átképzés, illetve a tartós munkahelyek létrehozását.

Ugyanakkor miniszterelnök úr különös hangsúlyt fordít a kultúrára, vagyis folklorizálni akarja a cigánypolitikát. Az ön kormányában, ha megválasztják, a legmélyebb pontra került a cigánypolitika, lezüllesztették az Országos Cigány Önkormányzatot, és most a kormányzaton belüli cigánypolitikája tehetetlen, képtelen, és súlyosan sérti a magyarországi cigányság önbecsülését. (Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Úgy van!)

Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

(11.30)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai