Készült: 2021.08.05.02:22:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

169. ülésnap (2004.09.29.), 38. felszólalás
Felszólaló Dr. Csillag István
Beosztás gazdasági és közlekedési miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Igazán sajnálnám, képviselő úr, ha utoljára hallhatnám önt, mert távozni készül. (Derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiból. - Dr. Répássy Róbert: Fordítva! Félreértetted.) Ezért bízom abban, hogy a következő időszakban még fogom hallani.

Ami pedig a szerénységet illeti, arra szeretnék emlékeztetni, hogy mindenki annyit épít, amennyit az elődei előkészítés, tenderezés, területszerzés és kiviteli engedélyek során rendelkezésére bocsátottak. Következésképpen azt kell mondanom, hogy ön is, ha jól tudom, liberális közlekedéspolitikus, Lotz Károly tollaival ékeskedik. Ezt külön köszönöm önnek, szeretném, ha ezentúl a nevét is megemlítené, amikor azokról az autópálya-szakaszokról szól, amelyeket ön adott át, jóllehet korábban kötötték a szerződést. (Font Sándor: Az Orbán-kormány építette, ha jól emlékszem!) Én büszke vagyok azoknak az autópályáknak az átadására, amelyeket önnek köszönhetek (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Mindegyiket!), és szeretnék átadni éppen a 14 ilyen építkezés révén az én utódomnak jóval több lehetőséget, hogy ne programokról beszéljen, mint ahogy ennek ön volt leginkább a haszonélvezője.

Ékesszólását köszönöm. Azt kívánom, hogy legyen minél többször vendég, ahogy én meghívtam önt, az autópályák avatásához, mert ebben az esetben az a 420 kilométer fog beszélni és nem ön. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiból.)

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai